Met een verplaatsing naar middenmoter Merelbeke D was het zaak voor A om eindelijk nog eens punten te pakken. Voor het eerst sinds lang kon de ploeg in zijn sterkste opstelling aantreden: Jan, Piet, Jo en Christian. Merelbeke trad aan met 3x C4 en 1x C6.

Met Ef op de sterktelijst kon ik hierdoor zelf zakken naar B, en met mijn kompanen van weleer (Rudy en Mich) richting Stekene D trekken. Steven was onze 4de man.

Het moet gezegd dat ik in Stekene, waar B finaal de boot inging met 11-5 tegen een sterke tegenstander (1x C6, 2x D0, en een ondergeklasseerde E0), wellicht evenveel bezig was met het volgen van de match van den A als met onze eigen match.

Het eerste whatsapje uit Merelbeke van maatje Jo luidde '1-3 voor'. De vroege break van 2 matchen werd nadien niet meer uit handen gegeven. Toen Christian de bevrijdende foto van man van de match Jo met zoom op den Duvel whatsapte, maakte mijn jeugdige hart een sprongetje van contentement. De verdeling was ook heel mooi met Jo 4, Jan 3, Piet 2 en Christian 1. Meegenomen ook dat al onze concurrenten voor behoud verliezen (ik ga ervan uit dat Eeklo vanavond wint van Sint-Pauwels).

Moraal van het verhaal: we kunnen het dus nog. En misschien laten we dit jaar meer steken vallen dan de vorige jaren, maar ook andere ploegen doen dat. Dus: positief blijven en steeds met de 4 mannen van dienst voluit voor de zege gaan. Match per match ...

We hebben nog 3 matchen voor de boeg in de heenronde. Uit bij leider Maldegem (SW10) wordt een verplicht nummertje, waar we gewoon een punt pakken door geen forfait te geven. Thuis tegen Ninove (SW9) en Galmaarden (SW11) moeten we weer op ons best zijn.

Persoonlijk denk ik dat het voor de 2 zakkers in onze reeks tot de laatste speeldag zal gaan tussen 6 ploegen: Lobos, Ninove, Sint-Pauwels, Galmaarden, Sint-Niklase en wijzelf. Over een spannende reeks gesproken. Hierbij moeten we onthouden dat enkel Lobos niet kan versterken.

Tot slot nog meegeven dat bij mezelf de achillespeesproblemen definitief achter de rug blijken. Ik speelde nu 2 vrijdagen op rij, trainde dinsdag en ging tussendoor 2x lopen, en ik voel geen pijn achteraf. Nu nog matchritme opdoen en dan hopelijk stilaan weer naar mijn normaal niveau toegroeien. Hopelijk kan ik zo in de terugronde mijn steentje bijdragen aan het behoud van A. 

Come on den A!

 

Comments
Jan V
18/11/2017
12:59:39

Super Didier, we kijken ook al uit naar je comeback op volle sterkte met den A, te beginnen komende vrijdag tegen Ninove. Ook op Maldegem kunnen we sterk staan als Vanessa het nog even uithoudt en dan zijn we op voorhand zeker niet verloren. Laatste match tegen Galmaarden gaat Jo proberen zich vrij te maken en als Vanessa ook dan nog niet bevallen is, kunnen we alsnog op ons sterkst aantreden in deze belangrijke match. Come on den A! 

Johan D
18/11/2017
21:39:09

Whow... wat een mooie overwinning!! Nooit aan getwijfeld dat jullie eens op volle sterkte opnieuw zouden schitteren. Mooie verdeling van de winstmatchen en een super teamspirit! Dikke proficiat!! ????????

Steven DP
19/11/2017
11:19:31

Ik ben blij de afgelopen twee weken getuige geweest te zijn van uw comeback, Didier. Het niveau gaat overduidelijk crescendo, dus wees maar zeker dat je nog veel zal kunnen betekenen voor de A!

Come on den A!