In de heenronde had de E met 4-12 verloren tegen Ouwegem B. Maar toen deden Jörg en Koenraad niet mee. En deze keer wel. Met Diederik en ikzelf erbij moesten we zeker gelijk spelen en hadden we zelfs kans om te winnen. Op naar Ouwegem in de auto van Koenraad!

Nu ja, Koenraad stond er in het begin van de week op, maar als ploegkapitein heb ik geleerd van af te wachten want de C zit altijd aan zijn mouw te trekken. En vrijdag was het zover. De C had een man te kort. Hendrik was nog vrij bij de D, maar ... Hendrik heeft een geweldige schrik van te verliezen en wil dus niet met de C spelen. Tja. Dus hebben wij de C met "onze" Koenraad aan 4 spelers geholpen. Hij zelf vindt dat eigelijk niet zo erg want hij komt graag wat sterkere spelers tegen. En Hendrik heeft dan Koenraad vervangen in de E. Zo hadden we toch nog een sterke ploeg. Onze C en E speelden trouwens allebei in Ouwegem.

Natuurlijk hebben we Hendrik wat onder druk gezet. Hij heeft dat niet graag, maar hij was wel vervanger van Koenraad, dus moest hij er 4 winnen. En hij heeft dat ook gedaan, zij het tegen E4 Guillaume Bocquet met 13-15 in de belle. Dat was spannen.

Bleek dat Ouwegem wat in de gezondheidsproblemen zat, want hun A-ploeg was maar met 3 man tegen onze C en de vierde man in hun B-ploeg speelde voor de eerste keer in competitie.

Dat maakte dat het direct vooruit ging bij de E. Na 4 matchen stond het 1-3 voor ons en dat hebben we niet meer afgegeven. In de helft stond het 3-5. Na de volgende ronde stond het 4-8; het was bijna in de sacoche.

Ondertussen zat onze C-ploeg al dikke pinten te drinken, want zij hadden met de vingers in de neus 5-11 gewonnen. Allez, het was maar één vinger in de neus want D6 Erik Van Haverbeek heeft alle 4 zijn wedstrijden gewonnen. "Onze" Koenraad nam twee E4-en voor zijn rekening. Daarmee staat hij op E2 met een waarschijnlijkheid van 60% (dwz dat we hem volgend jaar kwijt zijn in de E).

DP E ging verder en won uiteindelijk met 4-12 met een 4/4 voor Jörg en Hendrik. Jörg staat daarmee op E4 (zijn we hem dan volgend jaar ook kwijt?).

Er waren al bij al toch wat spannende wedstrijden bij. Ik heb mij geamuseerd.

Na de wedstrijd kregen we nog hotdogs van de thuisploeg. Onze C-ploeg was toen al huiswaarts, maar Koenraad moest/was gebleven want hij was onze chauffeur. Zo heeft hij toch nog iets gedaan met de E !

Door deze mooie revanche tegen Ouwegem B staan we nu op de vierde plaats - onze ambitie voor de terugronde. En normaal gezien blijven we daar ook staan. Als Ouwegem B, dat net achter ons staat met 8 punten verschil, verliest tegen koploper Zele D en wij winnen tegen hekkesluiter Zomergem D, dan blijven we ook vierde.

Alleen zouden we nog eens willen stunten. Als Koenraad nu eens écht zou meespelen tegen Olsene C (3de in de rangschikking) en Jörg ook, dan kunnen we daar misschien gelijk spelen ... of winnen? Dat gaan we eens proberen.

Hendrik, bedankt om met ons mee te spelen hé en Koenraad bedankt om te rijden :-))

Comments
Johan D
11/03/2018
19:24:09

Mooi verslag Roger! De vierde plaats is zo goed als binnen! Nu nog eens stunten tegen Olsene. Dit zou een mooie bekroning zijn van een meer dan geslaagd seizoen!

Jörg N
12/03/2018
12:55:03

Ik heb niets meer toe te voegen aan de samenvatting van Johan!
laughing

Jan V
19/03/2018
07:15:09

Leuk verslagje, Roger. Ik hoop dat de hot dogs gesmaakt hebben!

Zo zie je maar, bij den E rijpen de (iets minder jonge) talenten!