Je hebt zo van die matchen.

Vrijdagavond, middernacht bijna. De wedstrijd tussen de groenhemden uit Olsene en de ploeg uit de gemeente met de meest tevreden inwoners van Vlaanderen bereikte een hoogtepunt. De stand was immers 7 – 7. Het is geen zin uit één of ander goedkoop stationsromannetje, maar de start van het verslag van de wedstrijd van den E tegen Olsene C.

Misschien toch even kort uitleggen hoe we bij die 7 – 7 geraakt zijn. Zoals Roger aankondigde in het vorig verslag wilden we graag nog eens stunten. We stonden weliswaar op een mooie vierde plaats, tegen de drie ploegen boven ons verloren we telkens zwaar. Het plan was : Jorg en ik speelden voor het eerst samen in den E en wij zouden samen 6 of 7 matchen winnen. Stefan en Felix moesten dan voor de laatste wedstrijden zorgen.

De opstelling van Olsene was ook duidelijk. Hun eerste en vierde man waren duidelijk de twee sterkste spelers. Hun eerste man was een goede E4 en hun laatste man een E6 die vroeger C4 was en na 20 jaar terug is beginnen pingpongen. Ze zouden dat moeten verbieden zo van die ondergeklasseerde E6-en. Ik gaf de ploegopstelling dus tactisch door met mijzelf op de eerste en Jorg op de vierde plaats. Hierdoor was er op geen enkel moment een kloof. 1 – 1, 2 – 2, enz Ikzelf verloor weliswaar van hun E6 (ex C4) in de belle (je hebt zo van die matchen) maar net op dat moment won Stefan. En voor de rest wonnen Jorg en ik afwisselend een match.

6 – 6 dus. Spannend dus (en het moest nog beginnen). Jorg moest nog tegen hun vierde (en beste) speler Peter. En Felix tegen hun derde en minste speler Ludwig. Ik telde bij Jorg en zag dat hij de eerste twee sets totaal kansloos was. Match gespeeld leek het. Ik was eigenlijk al meer aan het kijken hoe Felix een remonte aan het inzetten was tegen Ludwig. Hij verloor de eerste, maar won de tweede en derde set. Maar Jorg zou Jorg niet zijn. Ik begon net te genieten van zijn welgemikte Duitse vloeken als hij besloot in het hoofd van de tegenstander te kruipen. Hij won met zijn ajuinstijl zowaar de volgende drie sets en de match. Soms heb je zo van die matchen. Felix verloor, ondanks een paar welgemeende “Hodverdomme Clercq”-vloeken in de belle.

7 – 7 dus, daar waren we begonnen. Maar het was snel duidelijk. Ik won de eerste twee set tegen hun eerste man Johan en Stefan verloor zijn eerste twee sets tegen hun tweede man Lesly. Het zou dus snel 8 – 8 worden. Niet dus. Stefan was immers vergeten zijn palet te krijten en nadat dit euvel opgelost was won hij de volgende twee sets. Op het zelfde moment verloor ik de volgende twee. 7 – 7 en twee belles dus. Twee minuten later draaiden we alletwee bij 5 – 1 achter. Stefan verloor met 11 – 5. Maar ik had zo een match en won nog met 12 – 10 in de belle. 8 – 8 dus, je hebt zo van die matchen (of heb ik dat al gezegd).

Onze vierde plaats is binnen. Maar dat was ze eigenlijk al voor de match. De sympathieke mannen van Olsene hadden nog een grote kans om tweede te eindigen, maar dan moesten ze wel absoluut van ons winnen. Sorry Olsene, ik gunde ze het nochtans meer dan Sterke Stut.

En dus zit mijn tweede seizoen ooit in den E er zo goed als op. Mijn eerste was in het seizoen 1994 – 95 (met Roger als kapitein en Stefan als ploegmaat). Toen was ik een, van horen zeggen, met paletten smijtende en als een zot op elke bal kloppende tiener met haar tot op zijn schouders. Het was toen een onvergetelijk seizoen, mijn eerste jaar in de herencompetitie. Maar nu was het ook leuk seizoen. Den E is een toffe bende.

Eindigen doe ik met de quote die ophangt in de kleedkamer van Olsene. “We stoppen niet met spelen omdat we ouder worden, we worden ouder omdat we stoppen met spelen.” Denk daar maar eens over na.

 

Comments
Diederik V
25/03/2018
07:03:49

Schitterend stukje proza! Een zorgvuldig geplande strategie die leidde tot de spannende climax van een fel bevochten wedstrijd. 

Knappe prestatie mensen, een hoogtepunt van deze terugronde!

 

Jörg N
25/03/2018
17:09:47

Zonder meer een prachtig verslag ter afronding van een schitterend drieluik!
Ter herinnering:
Deel 1: De E krijgt op z'n kop (25/11/17) [NB: tegen Olsene]
Deel 2: De E neemt revanche tegen Ouwegem (10/03/18)

Kapitein Roger mag terecht tevreden zijn met zijn glansprestatie. Hij is er immers wonderwel in geslaagd een bende snotneuzen tot een hechte groep winnaars om te vormen.
Kenmerkend voor zijn motiverende betrokkenheid: eerst had hij om 19u15 zijn manschappen nog persoonlijk komen uitzwaaien op het Europaplein. Vervolgens viel hij onze webmaster Joren lastig op café: de pagina met live-uitslagen was immers niet up-to-date! Hoe kan je nu onder die omstandigheden op afstand een wedstrijd volgen???

Soit, eind goed, al goed!
Met nog één wedstrijd te gaan - een pure formaliteit tegen hekkesluiter Zomergem D (heenronde: 16-0) - zal den E het seizoen afsluiten met een prachtig rapport: target overachieved.

laughing

Roger D
26/03/2018
09:55:07

Onze Koenraad heeft zowaar een stuk van het schrijverstalent van broer Jeroen.
Prachtig verslag.

Dank zij de technische tussenkomsten van Joren op café kon ik inderdaad het superspannend verloop van de wedstrijd volgen; ik had al het vermoeden dat Koenraad en Jörg niet samenstonden. Goeie zet.

Bij 6-6 verhoogde daarenboven mijn sms-verkeer met Jörg.

"
23:14 ik: Het blijft spannend zeg !

23:53 Jörg: Tzal wel zijn! Tis 7-7 en Koenraad én Stefan spelen nu een belle!!

23:53 ik: Brrrrrr

00:03 Jörg: Stefan: 5-1

00:03 ik: Aiaiai

00:04 Jörg: Koenraad: 12-10

00:04 ik: Godverdomme. 8-8 !!! spannende prachtige uitslag. Proficiat allemaal. Ik heb er mij een Vedette op uitgeschonken !!
"

Dan volgen nog wat sms-sen over bier en zo.

Ik ben heel blij met de uitslag. Deze ene keer dat ik onze Koenraad niet wou uitlenen - Joren had toch wel gevist naar een vierde man hoor - hebben we ons potentieel kunnen bewijzen. Het zat er zelfs in om te winnen hadden er één van de belles anders uitgevallen.

De E deed wat ze konden dit seizoen. Ik ben een tevreden kapitein.

(al moeten we nog eens tegen de laatste winnen)

Bart VS
26/03/2018
20:06:16

Super verslag.  1-tje die anderen moet aanzetten om de pen ter hand te nemen.

Ajuinstijl,  na al die jaren veteraan nog nooit gehoord uit het technisch vocabolarium van Mario.   Te onthouden. 

Alleen begrijp ik niet hoe Roger zo snel van het Europaplein op 't café in Antwerpen bij Joren is geraakt.  

En vooral een knalprestatie van den E.  Ik ben ervan Ondersteboven,  E van Gelina. 

Roger D
27/03/2018
14:47:56

... en terwijl de E ploeg aan het zwoegen was op Olsene heeft onze Diederik een wedstrijd gewonnen op Merelbeke en alzo onze C mee aan een overwinning geholpen ...

Goed gedaan Diederik !

Jan V
30/03/2018
11:05:02

Ik lees dit verslagje nu pas en het was er een om duimen en vingers van af te likken! Net zoals de rpestaties van den E in Olsene duidelijk. Op naar nog zulke verslagjes de volgende speeldagen en volgend seizoen!