Erembodegem speelt tijdelijk in een sportzaal van het VTI in Aalst. Na wat gesukkel aan de werken voor de tunnel van de Siesegemlaan kwamen we in de Asserendries, waar de ingang van de school zou zijn. Natuurlijk langs de verkeerde kant van de eenrichtingsstraat. Eerst een blokje om langs rechts; dat leerde ons de omgeving kennen en bracht ons na een poosje opnieuw aan de verkeerde kant van de eenrichtingsstraat. Via het ommetje langs links dan geraakten we toch in de goede richting. Eindelijk reden we een gangetje in dat naar … een pompstation bleek te leiden, daarna probeerden we een ander gangetje dat naar … een vergaderzaal van de getuigen van Jehova leidde. De derde poging was de goede. We kwamen aan de school en vonden onze weg naar de ijskoude sportzaal.

We kwamen om te winnen. Zij E4+2E6+NG met een gemiddelde leeftijd ergens in de zestig; wij 2E4+2E6. In theorie zat het er in. Nico en David speelden mee, ik en Diederik, die speciaal een familiefeestje overgeslagen had opdat we met 4 man zouden zijn. Chic van Diederik. Hij telde eigenlijk maar voor een halve want zijn zere schouder belette hem voluit te gaan. Allez, een overwinning of een gelijk spel dan.

Het ging eerst wat gelijk op tot aan 6-6. Dan hoopten we op een 6-8. Diederik won zonder problemen tegen Oli, maar ik verloor de belle met 12-10 van Daniel. Verdorie! Dat had ik anders gewild. Set 3 had ik nog na een 10-6 achterstand gewonnen met 11-13. En nu …. Spijtig.

7-7. Nu lag de druk op de schouders van onze jonge gasten Nico en David. David moest in de vierde set met 13-11 de duimen leggen tegen Dirk Van Keymeulen. We stonden 7-8 achter. Het enige wat we nog konden doen was Nico aanporren om te winnen. Hij had van de 2-1 achterstand tegen Jean Pierre D'Haeseleer (100% overwinningen) een 2-2 kunnen maken en het zat er in dat hij het zou halen. Maar … de overmoed van de jeugd. Hij stond met 9-10 voor en dan doet hij een prachtige voorbereiding en topspint de bal dan een meter over de tafel. Da's niks Nico. Voortspelen! Zelfde scenario, hij mept de bal opnieuw ver over de tafel. Ik dacht al: klop die bal toch eens rustig naar beneden! Nee. Vijf keer, VIJF KEER, heeft hij op dezelfde wijze de bal onstuimig over de tafel gekletst. “Graalek slecht gespeeltsj” zouden die van Erembodegem zeggen. En dan was het gepasseerd.

Ik ben niet kwaad op Nico want hij heeft eigenlijk zeer goed gespeeld. Maar moest hij nu eens eentje meer gewonnen hebben. Of Diederik?, of ik? of David? 8-8 zou mooi geweest zijn.

Daarmee zijn we dan op ons verlies enen gaan drinken in het stamcafé van ttc Erembodegem.

9-7 verloren zeg. Daarmee staat de E nu op de 8ste plaats. En ik had in het begin van het seizoen nog op de 4de plaats gehoopt. Werk aan de winkel voor de terugronde want in de heenronde stoten we nog op twee toppers Ronse en Rooigem.

 

Comments
Benny M
08/11/2018
21:55:33

Mooi verslag, jammer van de nipte nederlaag.

Kop op!! We zullen nog wel een beetje stijgen in de loop van het seizoen :-)

Jan V
12/11/2018
19:39:11

Dank je voor de tip als we naar Erembodegem rijden. Op voorhand opzoeken is duidelijk de boodschap.

Leuk verslagje Roger, de volgende keer opgevrolijkt met een overwinning!