Pingflash: coronamaatregelen
21/09/2020 00:00:00

Beste leden,

 
Op basis van jullie massale aanwezigheid op training leiden we af dat jullie tafeltennis hebben gemist tijdens de lockdown. Wij ook! We willen echter nog eens de aandacht vestigen op de hygiënemaatregelen die van kracht zijn en die tafeltennis zo veilig mogelijk moeten laten verlopen.
Tijdens de training moet iedereen ten alle tijde een mondmasker dragen, behalve wie aan de tafel aan het spelen is. Je neemt je mondmasker dus best mee naar de tafel, zodat je het na je match/training meteen terug kan opzetten. Ook het opzetten en afbreken van tafels gebeurt met een mondmasker.
Op competitiewedstrijden zorgen we vanaf de volgende thuismatch voor een "hygiënebox" voor elke ploeg zodat handen en tafel na elke wedstrijden kunnen ontsmet worden.
 
Bedankt om deze maatregelen altijd in acht te houden opdat we onze sport zo lang en zo veilig mogelijk kunnen beoefenen!
 
 
Groeten,
Het bestuur
Pingflash: maatregelen competitie
09/09/2020 00:00:00
Beste leden,
 
In een vorige Pingflash kon je al lezen dat de tafeltenniscompetitie zou doorgaan zoals gepland. We starten met een uitmatch komende vrijdag of zaterdag. De eerste thuismatch is voor vrijdag 18 september. Opdat alles coronaproof zou kunnen verlopen, zijn volgende richtlijnen in acht te nemen die via deze link terug te vinden zijn. We filteren er hieronder even de meest in het oog springende uit:
 
- Hou afstand, geen handdruk of high five
- Alle materiaal (tafels, scoreborden, balletjes) moeten ontsmet worden voor aanvang van de ontmoeting
- Handen wassen voor en na elke wedstrijd door spelers en scheidsrechters is verplicht
- Zweethanden afvegen aan de tafel is niet toegelaten
- Mondmasker mag enkel af in de speelruimte door de 2 spelers
- Ook de scheidsrechters dragen een mondmasker
- Wisselen van tafelhelft is enkel toegelaten mits akkoord van beide spelers
 
Pas deze regels aub ten alle tijde toe opdat alle interclubontmoetingen zo veilig mogelijk kunnen gebeuren. 
 
Voor verplaatsingen naar de uitwedstrijden moet je ook in de wagen zoveel mogelijk 1,5 m afstand bewaren. Ook een mondmasker is aangeraden. Probeer daarom in de mate van het mogelijke de verplaatsingen met 2 auto's te doen, zodat je met slechts 2 personen in de auto zit en je de minimale afstand kan bewaren.
 
 
Groeten en veel succes bij de start van de competitie!
Het bestuur
Le nouveau "KK Enkel" est arrrivé!
05/09/2020 00:00:00

In de vroege uurtjes van zaterdag, 5/09/2020, werd in corona-proof omstandigheden de nieuwe clubkampioen enkel gekroond.
Waar de halve finales (Klaas tegen Jan en Rudy tegen Hendrik) nog veel spanning hebben geboden, was de finale relatief vlug geklonken. Hoezeer hij ook probeerde, Rudy was niet opgewassen tegen de jeugdige klasse van Klaas. Van "aankomend talent" kan je niet meer spreken. Hier op de foto breed glimlachend met zijn eerste titel! laughing


Terloops was Pieter-Jan in de finale van de B-reeks niet opgewassen tegen de ervaring van Jörg, die hiermee zijn succesje van vorig jaar fijntjes overdeed.

 

Pingflash: Registratie trainingen + KK enkel
30/08/2020 00:00:00

Beste leden,

 
Zoals gewoonlijk starten in september de geleide trainingen onder leiding van Bram en Mario. De uurregeling en instapmomenten blijven dezelfde als vorig seizoen. Wat nieuw is, is dat we - in het kader van de maatregelen tegen corona - vragen om je aanwezigheid op de (dinsdag)training vooraf te bevestigen via een online formulier. Je vult voor elke week je aanwezigheid in waarbij je kan kiezen voor een jeugdblok (19u - 20u30; ook open voor volwassenen) en een volwassenenblok (20u30 - 22u30). Je kan je beschikbaarheid steeds wijzigen/actualiseren. Je vindt het formulier via deze link terug.
Er is niet langer een limiet van 20 spelers op hetzelfde moment in het OCP, maar we willen met het online formulier wel ten alle tijd zicht hebben om wie wanneer aanwezig is, ook met het oog op contact tracing ihkv corona. We vragen daarom ook de discipline om je gegevens op het online formulier maximaal af te stemmen op je effectieve aanwezigheid op training.
 
We kregen het bericht van de VTTL dat de competitie normaalgezien zal doorgaan zoals voorlopig gepland. Dat betekent een start op vrijdag 11 of zaterdag 12 september. We hebben dan ook beslist om een generale repetitie te houden voor de eerste competitiewedstrijden met coronamaatregelen in de vorm het clubkampioenschap enkel op vrijdag, 4 september. Ook hiervoor vragen we vooraf in te schrijven via het online formulier. De datum van het clubkampioenschap wordt daar in de loop van de dag op aangevuld.
Afspraak om 19u30 in het OCP, zodat het tornooi stipt om 20u kan starten olv hoofdscheidsrechter Roland. Alle leden zijn  welkom. Er wordt gespeeld met de klassementen van het vorig seizoen.
 
Tot slot: we kregen van de gemeente het bericht dat de kleedkamers en douches nog gesloten zijn, voorlopig tot en met vrijdag 4 september. Op de eerste training en dus ook het clubkampioenschap kunnen we er nog geen gebruik van maken.
 
 
Groeten en hopelijk tot binnenkort!
Het bestuur
Zomerstage TTC Merelbeke
11/05/2020 00:00:00

TTC Merelbeke ziet de toekomst rooskleurig tegemoet en organiseert opnieuw een zomerstage van 27 tot 31 juli. Mocht de stage omwille van de maatregeln tegen het coronavirus toch niet kunnen doorgaan, garandeert de club 100% terugbetaling van het inschrijvingsgeld.

Alle info vind je terug in deze flyer.

 

Groeten,

Het bestuur

Pingflash - nieuwe klassementen
14/04/2020 00:00:00
Beste leden,
 
Net als de paashaas is afgelopen weekend ook de klasseringscommissie van de provincie actief geweest. De nieuwe klassementen voor volgend seizoen zijn bekendgemaakt. Je vindt ze hier.
 
Wie niet akkoord is met zijn/haar nieuw klassement kan hier lezen hoe je een aanvraag tot herziening kan indienen en in latere fase ook in beroep kan gaan. Je vindt het aanvraagformulier tot herziening hier en voor beroep hier. De eerste aanvraag tot herziening dient te gebeuren uiterlijk op 26 april. Wacht hier dus niet te lang mee.
 
Proficiat aan de stijgers van onze club: Steven, Klaas (van E0 naar D0!), Koen, Michel, Frederik, Benny, Loïc, Karel en Frank!
 
Met slechts 5 dalers helt de balans voor onze club duidelijk naar de positieve kant. Laat ons hopen dat we deze zomer snel weer achter onze tafels kunnen staan om het nieuwe seizoen goed in te zetten.
 
 
Aan iedereen een goede gezondheid!
 
Het bestuur
Pingflash - activiteiten einde seizoen (update)
06/04/2020 00:00:00
 
Beste leden,
 
We hopen dat jullie het in coronatijd allen gezond kunnen houden. Wie al uitkijkt om nog eens iets met een pingpongpalet te doen, kunnen we alvast verblijden met onderstaande vooruitzichten:
 • Algemene ledenvergadering: Deze gebeurt voor het eerst in het bestaan van de club virtueel op vrijdag 24 april om 20u. We bereiden zoals steeds een presentatie voor en overlopen die online (via Zoom of Teams) samen met alle leden. Vragen stellen kan uiteraard ook. Om praktische redenen vragen we wel dat wie interesse heeft om deel te nemen een mailtje terug stuurt, uiterlijk tegen 20 april. Geïnteresseerden krijgen een maitlje terug met rechtstreeks link om in te bellen op 24 april.
  Op de algemene vergadering wordt zoals steeds ook het bestuur herverkozen. Wie kandidaat is om in het bestuur te zetelen, laat dat uiterlijk op 18 april weten aan onze voorzitter, Johan.
 • Eerder berichten we al dat het clubfeest, dat voorzien was op 8 mei, wordt uitgesteld. We hebben hiervoor reeds een nieuwe datum geprikt, namelijk op zaterdag 19 september. Het weekend van 19 en 20 september wordt daarmee een feestweekend ter gelegenheid van ons 45 -jarig bestaan: op zaterdag 19/09 gaat immers voorafgaand aan het clubfeest de gezinsfietstocht naar Oudenaarde door. En op zondag 20/09 organiseren we ons garagetornooi voor alle recreanten uit De Pinte. Hou dit weekend alvast vrij in je agenda!
 • Ook het KK enkel wordt ingehaald in september, met name op de laatste vrijdag voor de eerste thuiswedstrijd, een ideale opwarming voor het nieuwe seizoen dus. Hou dus zeker ook al vrijdag 4 september vrij (competitie start op 11/09)!
 • Voor wie het ondertussen al voelt kriebelen en zo lang niet kan wachten, kan vanaf nu ook de tweede robot van de club uitlenen. Als je thuis een pingpongtafel hebt, kan je zolang je in je kot moet blijven in de garage of onder de carport je slagen blijven oefenen. Wie interesse heeft, stuurt gewoon een mailtje terug. Je krijgt er een hele doos ballen bovenop. We verwachten alle materiaal wel intact terug.
 • Tot slot: de klassementen voor het nieuwe seizoen zullen eind deze maand bekendgemaakt worden. Hendrik heeft in tussentijd al een inschatting voor elk van jullie gemaakt. Ben je benieuwd, klik dan op deze link.
 
Groeten,
Het bestuur
Pingflash - stopzetting competitie en activiteiten
24/03/2020 00:00:00
Beste leden,
 
Geen enkele sport of evenement ontsnapt aan de maatregelen die tegen het coronavirus moeten worden genomen, dus ook tafeltennis niet.
 
In de communicatie van het provinciaal comité lezen jullie dat alle competities en tornooien die het PC organiseert tot 30 juni, worden afgelast. Dat betekent dat ook de laatste 4 speeldagen van de interclubcompetitie niet meer worden afgewerkt. Stijgers en dalers worden bepaald op basis van de huidige rangschikking. Voor onze club betekent dit dat den A kampioen wordt van de reeks 3de provinciale A. Proficiat!
 
Daarnaast worden vanuit de club ook alle trainingen, clubkampioenschappen, de fietstocht naar Oudenaarde en ook het clubfeest die dit seizoen nog gepland stonden, afgelast. Voor de algemene ledenvergadering zoeken we nog een alternatief, daar berichten we later over. Mogelijk kunnen we een of een aantal van deze activiteiten in het begin van volgend seizoen hernemen, maar ook dat bekijken we later nog.
 
Voor de fietsvakantie naar Den Haag wachten we de verdere berichtgeving nog af. Daarover hoort u wellicht meer in de loop van volgende maand.
 
 
 
Houd jullie allemaal gezond en tot volgend seizoen (of op de fietsreis; fingers crossed)!
 
Groeten,
Het bestuur
Pingflash - tornooien in andere clubs
03/03/2020 00:00:00
Beste leden,
 
Voor wie de komende weken graag een tornooi in een andere club in de buurt wil meepikken, volgt hieronder een overzicht:
 • Paastornooi TTC Rooigem: zaterdag 11 april voor ploegen van 2 spelers
 • 24u van Rooigem op 25-26 april met voorgift
 • Open tafeltennistornooi voor niet geklasseerde recreanten in Wetteren op zaterdag 18 april
 • 12 uur van de jeugd in TTC Rooigem op zaterdag 16 mei voor jeugdspelers tot geboortejaar 2003
Alle flyers en reglementen van deze tornooi gaan in bijlage. Ook informatie om in te schrijven staat in deze documentatie. Denk eraan: als je deelneemt aan een tornooi, laat het dan weten aan onze penningmeester (penningmeester@ttcdepinte.be). Om deelname aan tornooien te stimuleren, betalen we het inschrijvingsgeld immers terug.
 
 
Groeten,
Het bestuur
 
 
 
 
Steun TTC De Pinte via de Makro
19/02/2020 00:00:00
Beste leden,
 
Onze club heeft zich als vereniging geregistreerd bij de Makro. Wie klant is bij de Makro kan ervoor kiezen om een vereniging te steunen, waardoor 3% van alle aankopen in de vorm van een waardebon naar onze club gaan. Ideaal aangezien we voor evenementen zoals ons clubfeest, de quiz en de nieuwjaarsreceptie onze aankopen daar doen. Deelnemen kost jullie niets, maar kan de club heel wat opleveren. Meer details vinden jullie hieronder en in bijlage.
 
Alvast op voorhand bedankt om onze club op die manier te steunen!
 
 
Groeten,
Het bestuur