Diverse tornooien en stages
08/12/2022 00:00:00

TORNOOIEN

Er worden nog twee tafeltennistornooien in de provincie georganiseerd dit jaar. Inschrijven doe je zelf via de info op de flyers in bijlage. Het inschrijvingsgeld wordt echter door de club terugbetaald na een mailtje met je inschrijvingsbewijs naar penningmeester@ttcdepinte.be.

Zaterdag 17/12: Tafeltennistornooi van TTC Denderleeuw
=> naar de flyer

Maandag 26/12: Tafeltennistornooi van TTC Zele
=> naar de flyer

 

STAGES

Wie in de vakantie zijn/haar skills wil verbeteren kan terecht bij volgenden stages in de kerstvakantie. Alle info gaat in de flyers in bijlage. De club betaalt 25 euro per speler terug voor deelname aan een stage! Voor het terugstorten kan je mailen naar het e-mailadres hierboven.

Van 26/12 tot 30/12: Kerststage TTC Rooigem
=> naar de flyer 

Van 2/01 tot 6/01: Kerststage TT Progress. Hier kan je ook kiezen om slechts een of enkele dagen deel te nemen.
=> naar de flyer

Provinciale criteriums
23/09/2022 00:00:00

De jaarlijkse provinciale criteriums gaan door op zondag 25 september 2022 te Oosterzele en op zondag 2 oktober 2022 te Ninove. Deelname is een voorwaarde om later geselecteerd te worden voor de Vlaamse Kampioenschappen en bij uitbreiding de Belgische Kampioenschappen. Los daarvan is het een kans om spelers van andere clubs te ontmoeten waartegen je anders nooit speelt. Inschrijven kan via onderstaande links.

De club komt hier tussen voor de inschrijvingskosten: een afrekening zal rechtstreeks naar de club komen en de deelnemers moeten dus niet ter plaatse of vooraf betalen.

Prov Criterium Klassementen 2022 2023

Prov Criterium Leeftijdreeksen 2022 2023

 

Cursus scheidsrechter
23/09/2022 00:00:00

Heb je er altijd van gedroomd om scheidsrechter te zijn op tornooien en onze club daarvoor een broodnodige vertegenwoordiger te schenken?

Indien ja, geef dan zeker een seintje aan onze secretaris via secretaris@ttcdepinte.be

Bijkomende info vind je hier.

Open trainingen TT Progress
23/09/2022 00:00:00

Wie naast de trainingen bij onze club, graag nog wat bijtraint, kan op 29/9 doen in QLT Gent. Deelname aan de training kost 10 euro. Van 19u tot 20u30 trainen de NG tot E0-spelers. Van 20u30 tot 22u trainen de D6 tot C0-spelers.

Meer info vind je hier.

KK enkel
13/05/2022 00:00:00

Afgelopen vrijdag (6 mei) ging het KK enkel van 2022 door. Met slechts 16 deelnemers was het geen overrompeling te noemen, maar dat maakte de motivatie onder de aanwezigen er uiteraard niet minder om. In de poulefase werden geen grote verrassingen genoteerd. Al schopte Johan het in zijn poule wel tot de eerste plaats voor Jan, en veroordeelde zo schaduwfavoriet Sorin naar de B-reeks. In de tweede poule moest Roland zijn telraam bovenhalen om te bepalen wie van Bob, Dennis en Karel (elk 1 gewonnen match) zou doorgaan. Uiteindelijke vergezelde Bob Steven naar de A-reeks. In de derde poule ging de onvermijdelijke Pieter-Jan als winnaar verder, na een felbevochten duel met titelverdediger Philippe, die als tweede doorging naar de A-reeks. In de laatste poule waren het Koen en Rudy die de bovenhand namen van Roger en Diederik.

In de kwartfinales van de A-reeks haalde Philippe het vrij eenvoudig van Johan, wist Bob Koen te vloeren in een belle, kon Jan met zeer dominant tafeltennis Pieter-Jan richting de douches sturen, en pleegde Steven broedermoord op Rudy.

In de B-reeks plaatsten Pascal en Karel zich voor de halve finales, net als Sorin en Dennis. Pascal legde nadien ook Karel over de knie, terwijl Sorin zich voor de finale plaatste door Dennis in de belle te verslaan. De finale was ietwat verrassend een kolfje naar de hand van Pascal, die vlotjes een 3-0 zege binnenrijfde! Proficiat Pascal!

Terug naar de A-reeks, waar Philippes halve finale vrij snel afgelopen was. Hij haalde het in 3 (zij het felbevochten) sets van toernooirevelatie Bob en zou dus zijn titel mogen gaan verdedigen in de finale. De andere halve finale tussen Jan en Steven verliep wisselend. De eerste anderhalve set maakte Steven geen fout, maar Jan herstelde toch het evenwicht en haalde na een comeback in de tweede ook nog de derde set binnen. Ook Steven herpakte zich en kon een belle afdwingen, waarin Dame Fortuna absoluut zijn kant koos, waardoor Jan jammer genoeg moest afdruipen.

Philippe versus Steven dus in de finale. Nadat Philippe enkele jaren terug al twee keer Steven had verslagen in de finale, en hij ook dit jaar opnieuw de eerste twee sets vrij eenvoudig won, leek het een finale zonder al te veel suspens te worden. Niets was minder waar! Steven krikte zijn niveau op, pakte set drie en vier, en toen ontspon zich een ware thriller in de vijfde set. Steven deed - bij een 10-8 stand - de eerste gooi naar de overwinning, maar zoals iedereen van onze club intussen weet, ben je met Philippe nooit klaar! Hij werkte de twee matchballen weg, en wat volgde was een flipperkast van matchballen voor beide heren. Tot 20-20 werden alle matchballen ongedaan gemaakt, waarna Steven eindelijk twee punten op rij kon maken en zich zo (na 2009) nog eens tot clubkampioen mocht kronen. Een dikke proficiat aan Steven en Philippe!

Foto's van de avond vind je hier!

Voor de volledigheid nog de volledige wedstrijdtabel:

 

KK Dubbel
28/04/2022 00:00:00

Op 8 maart kroonden Rudy en Pieter-Jan zich tot clubkampioen dubbel. Proficiat!

             
  A   B      
             
1 Klaas - Bob   Rudi - Pieter Jan      
2 Tars - Dennis   Hendrik - Roger      
3 Philippe - Laurens   Loic - Felix      
4 Kris - Diederick   Jan - Karel      
             
  FINALE A REEKS          
             
  Klaas - Bob          
             
  Hendrik - Roger          
             
      Hendrik - Roger      
             
      7/11-11/7-7/11-7/11   Rudi - Pieter Jan  
             
      Rudi - Pieter Jan      
             
  Tars - Dennis          
  11/3-11/1-7/11-10/12-7/11          
  Rudi - Pieter Jan          
             
  FINALE B REEKS          
             
  Philippe - Laurens          
             
  Jan - Karel          
             
      Philippe - Laurens      
             
          Loic - Felix  
             
      Loic - Felix      
             
  Kris - Diederick          
  10/12-11/8-12/10-5/11-7/11          
  Loic - Felix          
             
Aankomende activiteiten - vakantieregeling
05/04/2022 00:00:00

Beste leden,

Het einde van het seizoen is in zicht. Tijd om nog een extra tandje bij te steken op training, je dubbel te plooien op die laatste competitiematchen, all in te gaan op ons KK enkel of een feestje te bouwen op ons clubfeest.

Hieronder vinden jullie het overzicht van wat jullie de komende weken nog te wachten staat. Noteer dit zeker in jullie agenda!

Trainingen:

- Zaterdag 2/04: geleide training

- Dinsdag 5/04: vrije training van 20u tot 22u

- zaterdag 9/04: geen training

- Dinsdag 12/04: vrije training van 20u tot 22u

- Zaterdag 16/04: geen training

- Dinsdag 19/04: laatste geleide training op dinsdag

- zaterdag 23/04: geleide training

- Dinsdag 26/04: KK enkel jeugd + KK NG

- zaterdag 30/04: laatste geleide training op zaterdag

 Vanaf mei: vrije training op dinsdag van 20u tot 22u en geen training meer zaterdag

Overige activiteiten:

- 6/05: KK enkel + algemene vergadering vanaf 19u

- 7/05: Provinciale eindrondes in het OCP 

- 21/05: Clubfeest vanaf 15u

 

Sportieve groeten,

 Het bestuur

Update trainingen - 11 januari 2022
12/01/2022 00:00:00

Het trainingsschema werd nu aan de terugronde aangepast.

Het is terug te vinden onder ‘TRAINING’. 

Mailing VTTL ivm de laatste coronarichtlijnen
10/12/2021 00:00:00

Beste clubvoorzitter,

Beste clubsecretaris,

Beste beleidsmensen,

 

Voor de derde keer in heel korte tijd kwam het kernkabinet opnieuw samen. De maatregelen van iets meer dan 2 weken geleden, beginnen ondertussen al hun vruchten af te werpen (de piek is hopelijk bereikt dixit de experts). De impact van de maatregelen die vorige week ingingen, gaan we pas binnen anderhalve week zien waarschijnlijk. En de impact van de huidige nieuwe maatregelen, zullen we pas merken tegen de start van de kerstvakantie.

 

Indoorsporten is nog steeds toegelaten. Dus de competitie wordt gewoon verdergezet.

 

Toch wensen we jullie nog even extra te wijzen op het belang van het naleven van de maatregelen, niet alleen binnen de eigen club, maar ook op bezoek bij tegenstanders. Die maatregelen zorgen er juist voor dat grote uitbraken vermeden kunnen worden. Het is dus zowel in jullie eigen belang, als in dat van de tegenstander om die maatregelen heel goed te respecteren, zowel in de speelzaal als in de cafetaria/kantine. Dat zijn uiteraard twee verschillende zaken voor de overheid, maar voor onze clubs gaat dat veelal samen. Toch moeten die regels goed opgevolgd worden. Pas die regels dus ook strikt toe op de eigen leden, maar informeer ook de tegenstander van jullie werkwijze ter plaatse. Al zou het voor iedereen duidelijk moeten zijn, toch zijn er steeds personen die een loopje met regels nemen (niet alleen in de sport).

 

Ik herhaal nog eens de belangrijkste zaken:

 

  • Op alle niveaus volgt de KBTTB/VTTL de overheidsrichtlijnen.
  • Hou rekening met de algemene adviezen (hou afstand, mondmasker aan tenzij je sport, handen regelmatig wassen, …) om besmetting te voorkomen.
  • Sport niet en blijf thuis als je (of een huisgenoot) symptomen hebt die op COVID-19 kunnen wijzen, zoals een grieperig gevoel, koorts, hoesten, kortademigheid, neusloop of ongewone vermoeidheid. Ga pas weer sporten als het mag van je arts.
  • Gebruik de nodige CO2-meters.
  • Cafetaria’s en kantines moeten sluiten om 23 uur en mogen ook na 23 uur geen drank meer aanbieden. Een CST hier is verplicht om drank ter plaatse te consumeren.
  • Geen publiek in de speelruimte, behalve voor begeleiding van minderjarigen (max. 2 meerderjarige personen per minderjarige).
  • Competitiewedstrijden kunnen uitgesteld worden mits het voorleggen van de nodige attesten.
  • Houd er rekening mee dat lokale overheden strengere restricties kunnen opleggen.

 

Sporten is en blijft gezond. Een sporter heeft in de meeste gevallen een sterker immuunsysteem dan een niet-sporter. Tijdens de interclub heb je steeds maximaal 8 (of in geval van veteranen of jeugd minder dan 8) personen per wedstrijd, dus tracht zoveel als mogelijk ook contacten met andere spelers uit andere wedstrijden te vermijden. Bovendien is tafeltennis ook geen contactsport en dus een laag-risicocontact wanneer de maatregelen gevolgd worden. Het sociale contact is inderdaad iets minder dan vroeger, daar hopen we zo vlug mogelijk naar terug te keren. Maar dat zal pas kunnen wanneer deze pandemie overwonnen zal worden. Ook in het dagelijkse leven zelf zijn er al heel wat minder sociale contacten mogelijk sinds de start van deze pandemie.

Tafeltennis kan dus op een veilige manier, maar daarvoor zal iedereen zich moeten inzetten. Tijdens de eerste 9 speelweken van dit seizoen is al gebleken dat er heel weinig problemen zijn geweest in onze clubs. Dank alvast voor jullie inzet. Dit virus is volhardend, dat moeten wij dan ook blijven.

De federatie blijft steeds de beslissingen van de overheid van dichtbij opvolgen.

Met vriendelijke groeten


i.o. Frederik Noppe; SG/VTTL

 

Dirk Lamproye; ADC/VTTL

Tafeltenniswinkel Best TTS: nieuwe flyer
08/11/2021 00:00:00

Beste leden,

In de vorige Pingflash berichtten we over de online Tafeltenniswinkel Best TTS waarmee onze club afspraken heeft gemaakt voor gegroepeerde bestellingen en leveringen. In de bijgevoegde flyer is een foutje geslopen. De kortingcode die werd vermeld was foutief en moest 095pinte25 zijn.

De aangepaste flyer kunnen jullie hier vinden.

Denk eraan dat wie een aankoop van materiaal overweegt op dinsdag 16 november tussen 19u30 en 20u30 in het OCP terecht kan bij Björn van Best TTS voor alle vragen en om eventueel ook een bestellign te plaatsen. Wie niet kan aanwezig zijn, kan voor die datum ook online bestellen en van dezelfde korting genieten. 

Groeten,
Het bestuur