Tussenstand keizerkampioenschap na fase 1
15/10/2018 00:00:00

De tussenstand in de 3 reeksen van het keizerkampioenschap na de eerste fase kan je hier terugvinden.

Quiz TTC Merelbeke op 22 december
04/10/2018 00:00:00

Op zaterdag 22 december organiseren onze buren van TTC Merelbeke hun 9de quiz.

Hier vind je de flyer met alle info.

Inschrijven kan op het volgende e-mailadres: jowillems@vttl.be

Graag vermelding van de naam van de verantwoordelijke en de naam van jouw quizploeg.

Vergeet ook niet de overschrijving van het inschrijvingsgeld te doen om jouw inschrijving te bevestigen.

Pingflash: trainingen + jeugdliga
11/09/2018 00:00:00
Beste leden,

De geleide trainingen onder Bram en Mario zijn al enkele weken terug opgestart. Hoog tijd dus om je palet vanonder het stof te halen, want de eerste competitiewedstrijden komen er (dit weekend!) aan. De nieuwe uurregeling vind je op onze homepage terug. Het trainingsschema staat onder tabblad training. Je kan Bram en Mario en hun nieuwe trainingsaanpak niet beter ondersteunen dan door gewoon aanwezig te zijn. Tot vanavond!

Voor de jeugdspelers gaat komende zondag (16/09) de eerste fase van de jeugdliga van Oost-Vlaanderen door in Oosterzele. Een niet te missen tornooi met heel wat wedstrijden voor jeugdspelers. Alle info vind je hier. Je moet er snel bij zijn, want inschrijven kan slechts tot donderdag (overmorgen). Een mailtje naar mij volstaat daarvoor. Vanuit de club kijken we dan hoe het vervoer het meest efficiënt kan georganiseerd worden.


Groeten,

Jan

Pingflash: eerste begeleide training van het nieuw
21/08/2018 00:00:00

Beste TTC-er,

 

Het is zover! De eerste begeleide training van het nieuwe seizoen gaan door dinsdag 21 augustus van 19u - 20u30. Deze trainingen zullen voorlopig (enkel) worden begeleid door Bram. Vanaf september starten de begeleide trainingen op zaterdag en starten ook de begeleide trainingen op dinsdag voor het tijdsslot vanaf 20u30 met Mario.


 

De voorlopige trainingkalender voor de heenronde kan je hier terugvinden. Deze kalender is nog maar voorlopig en data kunnen nog wijzigen. Houd dus zeker de website in de gaten: www.ttcdepinte.be/training.


Dit seizoen gooien we de trainingen over een andere boeg. Volgens het nieuwe schema zien de trainingen op dinsdag er dit seizoen uit als volgt:

 • 19u - 19u45: Techniektraining voor jeugd én volwassenen (nieuwkomers) olv Bram
 • 19u45 – 20u30: Spelsituaties, aangepast aan niveau voor jeugd én volwassenen olv Bram en Mario (enkel Bram tot september)
 • 20u30 – 21u30: Spelsituaties voor gevorderden, voor competitieve jeugd én volwassenen olv Mario (vanaf september)
 • 21u30 – 22u30: Vrij spel

De trainingen vanaf 19u zijn dus niet enkel meer voor de jeugd. Iedereen is van harte welkom!

 

Tot dan!

 

David

Racketlon - laatste herinnering
16/08/2018 00:00:00
Beste leden,

Er zijn tot op heden 51 inschrijvingen voor het racketlontornooi dat onze club op zaterdag 25 augustus samen met de tennis- en badmintonclub van De Pinte organiseert. Vorig jaar zijn we gestrand op 75, dus dat kan nog een stuk beter!

Vooral van onze club zijn er maar heel weinig leden ingeschreven. Nochtans is dit een heel leuk tornooi en een ideale voorbereiding op het nieuwe seizoen. Er zijn ook aparte  jeugdreeksen. Het is een recreatief tornooi waar de focus ligt op plezier maken. Het is dus helemaal niet nodig om de andere racketsporten goed te beheersen. Meestal zijn je tegenstanders ook alleen sterk in hun eigen sport.

Inschrijven kan nog tot 19 augustus en doe je via deze website. Voor slechts 7 euro kan je een hele dag sporten en krijg je broodje, drankje en T-shirt. Waarom zou je niet meedoen?


Groeten,

Jan

Pingflash: Racketlon reminder inschrijven
06/08/2018 00:00:00
Dag vrienden en vriendinnen van de racketsport,

Aangezien velen onder jullie de voorbije weken zijn ondergedoken in een ijskelder of stoom hebben afgelaten op Tomorrowland, hierbij een reminderke voor het racketlontornooi:

Het tornooi gaat door op zaterdag 25 augustus, in het OCP en op de terreinen van TK De Pinte.

 • Het recreatieve en het competitieve tornooi vinden net als de voorbije twee edities op dezelfde dag plaats. Bij je inschrijving geef je gewoon aan in welke reeks je wil spelen.
 • Inschrijven kan tot 19 augustus, op www.badmintonclublatemdepinte.be/racketlondepinte. Daar vind je ook nog wat praktische informatie en een overzicht van de spelers die al ingeschreven zijn.
 • Ons tornooi kan maximaal 70 spelers ontvangen. Wil je er graag bij zijn, dan wacht je best niet tot de laatste knip om je in te schrijven. Zeg niet dat we het niet gezegd hebben, hé!
Wie ingeschreven is, kan zich bij de verschillende Pintse racketclubs komen voorbereiden op het tornooi. Hieronder vind je de speeluren en de richtlijnen per club.

Tafeltennis - TTC De Pinte
 • In het OCP, dinsdag van 20u00 tot 22u00
 • Gewoon komen en meespelen. Voor je begint wel ergens een bestuurslid zoeken en even melden dat je van de racketlon bent.
Badminton - Badmintonclub Latem-De Pinte
 • In het OCP:
  • Woensdag van 20u00 tot 23u00
  • Zondag van 20u00 tot 22u00
 • Gewoon komen en meespelen. Voor je begint wel ergens een bestuurslid zoeken en even melden dat je van de racketlon bent.
Tennis - TK De Pinte
 • Op de terreinen van TK De Pinte, wanneer er een terrein vrij is.
 • Gewoon een vrij terrein oplopen en spelen. Opmerkingen:
  • Als het clubhuis open is, even aanmelden en vragen waar je mag spelen.
  • Als er leden van de tennisclub aankomen, verlaat je het terrein.
 
Voilà, dat was het voor nu. De week voor het tornooi ontvangen alle deelnemers nog een mailtje met meer concrete info. Hop, je moest al aan het inschrijven zijn!
 
Sportieve (en natuurlijk ook vriendelijke) groeten,
 

Werkgroep Racketlon De Pinte

Pingflash: herinnering inschrijven
23/07/2018 00:00:00

Beste leden,

 
Een mens zou met deze drukkende hitte bijna vergeten dat het nieuwe tafeltennisseizoen om de hoek loert. Vergeet dan ook niet tijdig je aansluitingsformulier en inschrijvingsgeld in orde te brengen. Je vindt er alles over in de brief van het nieuwe seizoen van 26 juni. Wie wil genieten van de korting van 10 euro brengt alles tegen uiterlijk 1 augustus in orde!
 
 
Groeten,
Jan
 
 
Pingflash: Racketlontornooi + zaterdagavondtornooi
23/07/2018 00:00:00

Beste leden,

 
Op zaterdag 25 augustus organiseert TTC De Pinte in samenwerking met Badmintonclub Latem-De Pinte en en tennisclub TK De Pinte de tiende editie van het Pintse racketlontornooiRacketlon is een meerkamp waarbij je het tegen elkaar opneemt in tafeltennis, badminton, squash en tennis. 
 
Hieronder vind je alvast antwoorden op je meest prangende praktische vragen:
 • Voor welk niveau is dat? Voor alle niveaus! Er worden recreatieve, competitieve en veteranen-reeksen georganiseerd, zodat zowel absolute racketlonleken als geklasseerde spelers aan hun trekken komen.

 • Hoe lang duurt dat? Het tornooi duurt normaal een volledige dag: in de voormiddag werk je je poule af, in de namiddag speel je sowieso verder voor je plaats in het eindklassement. Enkel wanneer je in een kleinere reeks speelt (bv. een bepaalde jeugdreeks), is het mogelijk dat je maar een halve dag moet spelen.

 • Waar gaat dat door? Het tornooi gaat door in het OCP (Polderbos 20, De Pinte) en op de tennisterreinen van TK De Pinte.

 • Wat moet dat kosten? Deelnemen kost amper €7. Daarvoor krijg je niet alleen een hele dag sportplezier, maar ook een T-shirt, een drankje en een broodje. 

 • Maar ik heb niet al dat materiaal! Geen probleem als je niet zelf over alle rackets, pallets, ballen en shuttles beschikt: de clubs stellen gratis materiaal ter beschikking. 

 • Ik wil mij inschrijven! Inschrijven doe je via de website van het racketlontornooi, voor 19 augustus. Bij je inschrijving geef je aan wat je niveau is en in welke reeks je thuis denkt te horen.

 • En dienen barbecue? Het racketlontornooi valt ook dit jaar weer samen met de barbecue van TK De Pinte. Ben je ingeschreven voor het tornooi, dan ontvang je later nog 'n uitnodiging voor de barbecue.

 • Ik heb nog 'n vraag! Geen paniek! Stuur gewoon een mailtje naar racketlondepinte@badmintonclublatemdepinte.be of pluis de website uit. Daar vind je immers nog 'n pak bijkomende informatie.
Dan rest er mij niets anders dan jullie op voorhand te bedanken voor jullie massale en enthousiaste opkomst. de werkgroep doet er alleszins alles aan om er voor iedereen een dolfijne dag van te maken!
 
 
 
Een andere ideale voorbereiding voor het nieuwe seizoen, zijn de zaterdagavondtornooien die TTC Gent elk jaar organiseert. Deze vinden dit jaar plaats op zaterdag 4, 11, 18 en 25 augustus 2018. 
 
Inschrijven kan de avond zelf (tot 19u20) of op voorhand (per mail via ttc_gent@hotmail.com) indien u files aan de inschrijvingstafel wil vermijden.
 
Aanvang telkens om 19u30. 
 
Het tornooireglement vind je hier, de flyer van het evenement kan je hier bekijken. .
 
Deze tornooien zijn ook populair bij onze leden. Je loopt er vast wel een clublid tegen het lijf!
 
Zoals steeds kan je deze Pingflash ook nalezen op onze website!
 
 
Groeten,
Jan
Internationaal tornooi in Oostende
10/07/2018 00:00:00

Alle info over de 40ste editie van het internationale tornooi in Oostende via je op deze flyer.Het internationaal tornooi zelf gaat door van 10 tot 14 augustus. Het speelschema is hier terug te vinden. Deelnameprijs krijg je zoals steeds teruggestort door de club.

Wie niet wil deelnemen kan ook steeds naar Oostende afzakken om de masters aan het werk te zien. Er zijn altijd wel een aantal internationale toppers die deelnemen. Vrijkaarten zullen vermoedelijk ook dit jaar bij bestuursleden te verkrijgen zijn.

TTC Drive Oostende organiseert ook een criterium op de zaterdagen van juli. Alle info vind je hier.

Succes aan de deelnemers!

Zomerstage Merelbeke
10/07/2018 00:00:00

Wie zijn techniek wil bijschaven om het nieuwe seizoen goed in te zetten, hoeft niet ver te rijden. Bij de buren van Merelbeke wordt een 5 daagse midweekstage georganiseerd van 30 juli tot 3 augustus. De stage richt zich tot spelers vanaf 6 jaar van elk niveau (tot B0!). Inschrijven doe je best snel. Alle info over de stage en inschrijven vind je hier terug. Meld je deelname zeker via communicatie@ttcdepinte.be, de club betaalt hier immers 25 euro van terug.