Pingflash: Brief start seizoen 2021-2022
09/07/2021 00:00:00

Beste leden,

 
Als bijlage vinden jullie de brief voor het nieuwe seizoen met alle praktische info, ploegopstellingen en aankomende activiteiten. Kortom, alles wat je nodig hebt om het nieuwe seizoen goed te starten. Bijgevoegd vinden jullie ook het formulier om volgend seizoen opnieuw aan te sluiten. Belangrijk is om dit formulier, samen met de overschrijving vóór 1 augustus over te maken aan het secretariaat. Alle details staan opnieuw in de brief.
 
We wensen jullie allen een deugddoende vakantie en zien jullie graag terug op dinsdag 3 augustus voor de eerste training van het nieuwe seizoen!
 
 
 
Groeten,
Het bestuur
Pingflash: Vrije trainingen in juni
09/06/2021 00:00:00
Beste leden, 
 
Het is zover: na maanden wachten en nagelbijten, kregen we hieronder de bevestiging van de VTTL dat indoortrainingen opnieuw kunnen vanaf vandaag. Jullie vinden hieronder ook de voorwaarden waarmee iedereen rekening moet houden.
We hebben dan ook besloten dat we uitzonderlijk in juni nog eens de deuren openen voor vrije trainingen van 20u tot 22u. Concreet betekent dat dat iedereen vrij kan komen trainen op 15, 22 en 29 juni. Aangezien sporten tot 50 personen indoor kan, hoeft reserveren voor deze vrije trainingen niet. Neem dus enkel je pingpongzak en mondmasker mee en kom eens langs! We zorgen als club uiteraard opnieuw voor voldoende ontsmettingsgel.
 
Tot binnenkort!
 
Het bestuur
Pingflash - Communicatie over coronasituatie
04/03/2021 00:00:00

Beste leden,

 
Nu de beslissing over het stopzetten van de competitie is genomen en in afwachting van meer nieuws over de mogelijkheid om opnieuw indoor te trainen, kunnen we alvast melden dat we als club voor een tegemoetkoming zullen zorgen omdat het grootste deel van het seizoen verloren is gegaan. Meer details volgen op de algemene vergadering.
 
Ondertussen hopen we met jullie mee dat we voor het nieuwe seizoen start opnieuw kunnen pingpongen. We volgen dit uiteraard verder op en werken extra leuke spel-/tornooiformules vanaf we enig perspectief krijgen op een heropening. 
 
We'll keep you posted! Laat dit nieuws een extra reden zijn om de algemene vergadering bij te wonen. Die gaat dit jaar door op vrijdag 23 april. Een uitnodigingsmail hiervoor volgt nog.
 
Tot dan!
 
 
Groeten,
Het bestuur
Pingflash: wedstrijden en trainingen geschorst
12/11/2020 00:00:00

Beste leden,

 
Het zal jullie niet verrassen dat we jullie met deze Pingfo moeten informeren dat naast de competitiewedstrijden we nu ook noodgedwongen alle trainingen, zowel voor jeugd als volwassenen, moeten opschorten. Dat gebeurt tot nader order, dus tot wanneer de berichtgeving van de overheid aangeeft dat er opnieuw indoor indoor gesport kan worden. 
 
We volgen de situatie uiteraard op en laten jullie zeker weten wanneer we onze pallet terug uit de sportzak kunnen nemen. Ondertussen wensen we iedereen een goede gezondheid en hopen we met jullie dat we het coronavirus samen kunnen verslaan.
 
 
Sportieve groeten,
Het bestuur
Pingflash: update coronamaatregelen
12/11/2020 00:00:00

Beste leden,

 
Ondertussen heeft de VTTL een nieuwe communicatie gedaan over de coronamaatregelen. Die vinden jullie hieronder:
 

"Naar aanleiding van alle communicaties van de overheid van de afgelopen weken, heeft ook het bestuur van de VTTL zijn verantwoordelijkheid opnieuw opgenomen. Daarom werd op de extra vergadering van het bestuur op 2 november 2020 beslist dat alle Landelijke en Provinciale competities en organisaties worden stop gezet tot en met minstens 13/12/2020.Het bestuur zal de situatie en de beslissingen van de overheid blijven opvolgen en evalueren. Op 14 december 2020 zit het bestuur opnieuw samen. Op 15 december 2020 communiceert het bestuur omtrent de verderzetting van de competities en organisaties na deze moeilijke periode in functie van de op dat moment gekende beslissingen van de overheid.Na de nieuwe publicatie van het ministerieel besluit is er ook opnieuw een wijziging voor de trainingen. Vanaf vandaag zijn trainingen opnieuw toegelaten bij indoorsporten voor jeugdspelers jonger dan 13 jaar (geboortejaar 2008), MITS toestemming van de gemeente/stad. Clubs die dus dergelijke jeugdtrainingen wensen te organiseren, moeten eerst de goedkeuring krijgen van de gemeente/stad. [--> In onze gemeente zijn indoorsporten voor -13-jarigen niet toegelaten]Hou u aan de richtlijnen van de overheid. Wij hopen alvast dat de trainingen voor alle andere doelgroepen ook nog dit jaar hervat kunnen worden, maar dit hangt uiteraard af van de beslissingen van de overheid en de evolutie van het virus."

 
 
Groeten,
Jan
Pingflash: coronamaatregelen
21/09/2020 00:00:00

Beste leden,

 
Op basis van jullie massale aanwezigheid op training leiden we af dat jullie tafeltennis hebben gemist tijdens de lockdown. Wij ook! We willen echter nog eens de aandacht vestigen op de hygiënemaatregelen die van kracht zijn en die tafeltennis zo veilig mogelijk moeten laten verlopen.
Tijdens de training moet iedereen ten alle tijde een mondmasker dragen, behalve wie aan de tafel aan het spelen is. Je neemt je mondmasker dus best mee naar de tafel, zodat je het na je match/training meteen terug kan opzetten. Ook het opzetten en afbreken van tafels gebeurt met een mondmasker.
Op competitiewedstrijden zorgen we vanaf de volgende thuismatch voor een "hygiënebox" voor elke ploeg zodat handen en tafel na elke wedstrijden kunnen ontsmet worden.
 
Bedankt om deze maatregelen altijd in acht te houden opdat we onze sport zo lang en zo veilig mogelijk kunnen beoefenen!
 
 
Groeten,
Het bestuur
Pingflash: maatregelen competitie
09/09/2020 00:00:00
Beste leden,
 
In een vorige Pingflash kon je al lezen dat de tafeltenniscompetitie zou doorgaan zoals gepland. We starten met een uitmatch komende vrijdag of zaterdag. De eerste thuismatch is voor vrijdag 18 september. Opdat alles coronaproof zou kunnen verlopen, zijn volgende richtlijnen in acht te nemen die via deze link terug te vinden zijn. We filteren er hieronder even de meest in het oog springende uit:
 
- Hou afstand, geen handdruk of high five
- Alle materiaal (tafels, scoreborden, balletjes) moeten ontsmet worden voor aanvang van de ontmoeting
- Handen wassen voor en na elke wedstrijd door spelers en scheidsrechters is verplicht
- Zweethanden afvegen aan de tafel is niet toegelaten
- Mondmasker mag enkel af in de speelruimte door de 2 spelers
- Ook de scheidsrechters dragen een mondmasker
- Wisselen van tafelhelft is enkel toegelaten mits akkoord van beide spelers
 
Pas deze regels aub ten alle tijde toe opdat alle interclubontmoetingen zo veilig mogelijk kunnen gebeuren. 
 
Voor verplaatsingen naar de uitwedstrijden moet je ook in de wagen zoveel mogelijk 1,5 m afstand bewaren. Ook een mondmasker is aangeraden. Probeer daarom in de mate van het mogelijke de verplaatsingen met 2 auto's te doen, zodat je met slechts 2 personen in de auto zit en je de minimale afstand kan bewaren.
 
 
Groeten en veel succes bij de start van de competitie!
Het bestuur
Le nouveau "KK Enkel" est arrrivé!
05/09/2020 00:00:00

In de vroege uurtjes van zaterdag, 5/09/2020, werd in corona-proof omstandigheden de nieuwe clubkampioen enkel gekroond.
Waar de halve finales (Klaas tegen Jan en Rudy tegen Hendrik) nog veel spanning hebben geboden, was de finale relatief vlug geklonken. Hoezeer hij ook probeerde, Rudy was niet opgewassen tegen de jeugdige klasse van Klaas. Van "aankomend talent" kan je niet meer spreken. Hier op de foto breed glimlachend met zijn eerste titel! laughing


Terloops was Pieter-Jan in de finale van de B-reeks niet opgewassen tegen de ervaring van Jörg, die hiermee zijn succesje van vorig jaar fijntjes overdeed.

 

Pingflash: Registratie trainingen + KK enkel
30/08/2020 00:00:00

Beste leden,

 
Zoals gewoonlijk starten in september de geleide trainingen onder leiding van Bram en Mario. De uurregeling en instapmomenten blijven dezelfde als vorig seizoen. Wat nieuw is, is dat we - in het kader van de maatregelen tegen corona - vragen om je aanwezigheid op de (dinsdag)training vooraf te bevestigen via een online formulier. Je vult voor elke week je aanwezigheid in waarbij je kan kiezen voor een jeugdblok (19u - 20u30; ook open voor volwassenen) en een volwassenenblok (20u30 - 22u30). Je kan je beschikbaarheid steeds wijzigen/actualiseren. Je vindt het formulier via deze link terug.
Er is niet langer een limiet van 20 spelers op hetzelfde moment in het OCP, maar we willen met het online formulier wel ten alle tijd zicht hebben om wie wanneer aanwezig is, ook met het oog op contact tracing ihkv corona. We vragen daarom ook de discipline om je gegevens op het online formulier maximaal af te stemmen op je effectieve aanwezigheid op training.
 
We kregen het bericht van de VTTL dat de competitie normaalgezien zal doorgaan zoals voorlopig gepland. Dat betekent een start op vrijdag 11 of zaterdag 12 september. We hebben dan ook beslist om een generale repetitie te houden voor de eerste competitiewedstrijden met coronamaatregelen in de vorm het clubkampioenschap enkel op vrijdag, 4 september. Ook hiervoor vragen we vooraf in te schrijven via het online formulier. De datum van het clubkampioenschap wordt daar in de loop van de dag op aangevuld.
Afspraak om 19u30 in het OCP, zodat het tornooi stipt om 20u kan starten olv hoofdscheidsrechter Roland. Alle leden zijn  welkom. Er wordt gespeeld met de klassementen van het vorig seizoen.
 
Tot slot: we kregen van de gemeente het bericht dat de kleedkamers en douches nog gesloten zijn, voorlopig tot en met vrijdag 4 september. Op de eerste training en dus ook het clubkampioenschap kunnen we er nog geen gebruik van maken.
 
 
Groeten en hopelijk tot binnenkort!
Het bestuur
Zomerstage TTC Merelbeke
11/05/2020 00:00:00

TTC Merelbeke ziet de toekomst rooskleurig tegemoet en organiseert opnieuw een zomerstage van 27 tot 31 juli. Mocht de stage omwille van de maatregeln tegen het coronavirus toch niet kunnen doorgaan, garandeert de club 100% terugbetaling van het inschrijvingsgeld.

Alle info vind je terug in deze flyer.

 

Groeten,

Het bestuur