Pingflash: KK dubbel + kersttornooien
10/12/2018 00:00:00
Beste leden,

Met het einde van het jaar in zicht, staan opnieuw een aantal tornooien in de nabije omgeving voor de deur. ideaal voor al wie in de kerstvakantie nog wat balletjes wil slaan of zijn resultaten uit de heenronde nog wat wil opsmukken.
 • Starten doen we met ons eigen KK dubbel. Dat gaat door op dinsdag 18 december. De beproefde (en goed bevonden) formule is dat de groep van deelnemers in twee wordt verdeeld volgens de sterktelijst. Vervolgens worden alle deelnemers met hogere klassementen bij loting gekoppeld aan een deelnemer met een lager klassement. Iedereen heeft dus kans op de overwinning! Om het tornooi vlot te laten verlopen, dient iedereen aanwezig te zijn om 19u45 voor de loting (of vroeger voor de opwarming). We starten de wedstrijden van het tornooi om 20u. Inschrijven gebeurt ter plekke.

 • Op zaterdag 22 december organiseert TTC Gent een dubbeltornooi met handicap. Er wordt gespeeld in poules. Inschrijven (met inschrijvingsformulier) kan via info@ttcgent.be. Het tornooireglement vind je hier.

 • Op zondag 30 december gaat in Zele de 9de editie van hun open enkeltornooi door. Er zijn reeksen voor alle klassementen, jeugd, dames en veteranen. Inschrijven kan via hubert.de.bock@skynet.be. Alle info vind je op de flyer.

 • In het weekend van 5 en 6 januari gaan de provinciale kampioenschappen door in Scheldewindeke. Op zaterdag 5 januari worden de heren- en damesreeksen gespeeld, inclusief dubbel. Jeugdtrainer Bram, Hendrik en Klaas nemen alvast deel. op zondag 6 januari worden de leeftijdsreeksen (oa. jeugd, al kan die ook zaterdag bij de volwassenen meedoen) gespeeld. Alle inschrijvingen voor dit tornooi dienen uiterlijk op woensdag 2 januari doorgegeven te worden via secretaris@ttcdepinte.be.

Zoals steeds worden inschrijvingsgelden voor tornooien terugbetaald door de club. Gelieve bij deelname een mailtje te sturen naar tornooien@ttcdepinte.be, dan zorgen we ervoor dat dit geregeld wordt.

Tussenstand keizerkampioenschap na fase 2
26/11/2018 00:00:00

De tussenstand in de 3 reeksen van het keizerkampioenschap na de tweede fase kan je hier terugvinden.

Pingflash: keizerkampioenschap - foto - robot
12/11/2018 00:00:00
Beste leden,

Deze Pingflash bevat heel wat praktische informatie:

 • Het keizerkampioenschap, dat morgen gepland was, wordt een weekje uitgesteld naar dinsdag 20 november (uurregeling, zie website). Morgen gaat immers het clubkampioenschap dubbel jeugd door en dat valt niet te combineren met het keizerkampioenschap.
 • Morgen vindt dus het KK dubbel jeugd plaats. Alle betrokkenen zijn normaalgezien al via e-mail geïnformeerd. De basics nog even: aanwezig stipt om 19u met of zonder partner en einde voorzien ten laatste rond 21u.
 • Bij de start van de volgende thuismatch (nu vrijdag) zal een groepsfoto worden getrokken van al onze aanwezige leden voor op de nieuwjaarskaart. Huisfotograaf Pascal vraagt iedereen in clubuitrusting. Wie niet gehoorzaamt vat post achteraan!
 • Het heeft wat tijd gekost, maar onze oude robot is eindelijk opgelapt. Het is een model vergelijkbaar met de huidige robot, maar dan een jaartje of 7 ouder. Hij kan op eender welke tafeltennistafel gemonteerd worden en is de perfecte trainingspartner voor beginners en gevorderden. Ontlenen kan gratis (voor één maand), we vragen enkel een waarborg van 50 euro.

 

Groeten,

Jan

Dubbeltornooi TTC Gent vzw op 22/12
12/11/2018 00:00:00

Alle info over het dubbeltornooi met handicap, georganiseerd door TTC Gent vzw vind je hieronder. Wie inschrijft, geeft een seintje aan tornooien@ttcdepinte.be voor terugbetaling van de inschrijving.

Affiche tornooi

Reglement tornooi

Inschrijvingsformulier tornooi

Tussenstand keizerkampioenschap na fase 1
15/10/2018 00:00:00

De tussenstand in de 3 reeksen van het keizerkampioenschap na de eerste fase kan je hier terugvinden.

Quiz TTC Merelbeke op 22 december
04/10/2018 00:00:00

Op zaterdag 22 december organiseren onze buren van TTC Merelbeke hun 9de quiz.

Hier vind je de flyer met alle info.

Inschrijven kan op het volgende e-mailadres: jowillems@vttl.be

Graag vermelding van de naam van de verantwoordelijke en de naam van jouw quizploeg.

Vergeet ook niet de overschrijving van het inschrijvingsgeld te doen om jouw inschrijving te bevestigen.

Pingflash: trainingen + jeugdliga
11/09/2018 00:00:00
Beste leden,

De geleide trainingen onder Bram en Mario zijn al enkele weken terug opgestart. Hoog tijd dus om je palet vanonder het stof te halen, want de eerste competitiewedstrijden komen er (dit weekend!) aan. De nieuwe uurregeling vind je op onze homepage terug. Het trainingsschema staat onder tabblad training. Je kan Bram en Mario en hun nieuwe trainingsaanpak niet beter ondersteunen dan door gewoon aanwezig te zijn. Tot vanavond!

Voor de jeugdspelers gaat komende zondag (16/09) de eerste fase van de jeugdliga van Oost-Vlaanderen door in Oosterzele. Een niet te missen tornooi met heel wat wedstrijden voor jeugdspelers. Alle info vind je hier. Je moet er snel bij zijn, want inschrijven kan slechts tot donderdag (overmorgen). Een mailtje naar mij volstaat daarvoor. Vanuit de club kijken we dan hoe het vervoer het meest efficiënt kan georganiseerd worden.


Groeten,

Jan

Pingflash: eerste begeleide training van het nieuw
21/08/2018 00:00:00

Beste TTC-er,

 

Het is zover! De eerste begeleide training van het nieuwe seizoen gaan door dinsdag 21 augustus van 19u - 20u30. Deze trainingen zullen voorlopig (enkel) worden begeleid door Bram. Vanaf september starten de begeleide trainingen op zaterdag en starten ook de begeleide trainingen op dinsdag voor het tijdsslot vanaf 20u30 met Mario.


 

De voorlopige trainingkalender voor de heenronde kan je hier terugvinden. Deze kalender is nog maar voorlopig en data kunnen nog wijzigen. Houd dus zeker de website in de gaten: www.ttcdepinte.be/training.


Dit seizoen gooien we de trainingen over een andere boeg. Volgens het nieuwe schema zien de trainingen op dinsdag er dit seizoen uit als volgt:

 • 19u - 19u45: Techniektraining voor jeugd én volwassenen (nieuwkomers) olv Bram
 • 19u45 – 20u30: Spelsituaties, aangepast aan niveau voor jeugd én volwassenen olv Bram en Mario (enkel Bram tot september)
 • 20u30 – 21u30: Spelsituaties voor gevorderden, voor competitieve jeugd én volwassenen olv Mario (vanaf september)
 • 21u30 – 22u30: Vrij spel

De trainingen vanaf 19u zijn dus niet enkel meer voor de jeugd. Iedereen is van harte welkom!

 

Tot dan!

 

David

Racketlon - laatste herinnering
16/08/2018 00:00:00
Beste leden,

Er zijn tot op heden 51 inschrijvingen voor het racketlontornooi dat onze club op zaterdag 25 augustus samen met de tennis- en badmintonclub van De Pinte organiseert. Vorig jaar zijn we gestrand op 75, dus dat kan nog een stuk beter!

Vooral van onze club zijn er maar heel weinig leden ingeschreven. Nochtans is dit een heel leuk tornooi en een ideale voorbereiding op het nieuwe seizoen. Er zijn ook aparte  jeugdreeksen. Het is een recreatief tornooi waar de focus ligt op plezier maken. Het is dus helemaal niet nodig om de andere racketsporten goed te beheersen. Meestal zijn je tegenstanders ook alleen sterk in hun eigen sport.

Inschrijven kan nog tot 19 augustus en doe je via deze website. Voor slechts 7 euro kan je een hele dag sporten en krijg je broodje, drankje en T-shirt. Waarom zou je niet meedoen?


Groeten,

Jan

Pingflash: Racketlon reminder inschrijven
06/08/2018 00:00:00
Dag vrienden en vriendinnen van de racketsport,

Aangezien velen onder jullie de voorbije weken zijn ondergedoken in een ijskelder of stoom hebben afgelaten op Tomorrowland, hierbij een reminderke voor het racketlontornooi:

Het tornooi gaat door op zaterdag 25 augustus, in het OCP en op de terreinen van TK De Pinte.

 • Het recreatieve en het competitieve tornooi vinden net als de voorbije twee edities op dezelfde dag plaats. Bij je inschrijving geef je gewoon aan in welke reeks je wil spelen.
 • Inschrijven kan tot 19 augustus, op www.badmintonclublatemdepinte.be/racketlondepinte. Daar vind je ook nog wat praktische informatie en een overzicht van de spelers die al ingeschreven zijn.
 • Ons tornooi kan maximaal 70 spelers ontvangen. Wil je er graag bij zijn, dan wacht je best niet tot de laatste knip om je in te schrijven. Zeg niet dat we het niet gezegd hebben, hé!
Wie ingeschreven is, kan zich bij de verschillende Pintse racketclubs komen voorbereiden op het tornooi. Hieronder vind je de speeluren en de richtlijnen per club.

Tafeltennis - TTC De Pinte
 • In het OCP, dinsdag van 20u00 tot 22u00
 • Gewoon komen en meespelen. Voor je begint wel ergens een bestuurslid zoeken en even melden dat je van de racketlon bent.
Badminton - Badmintonclub Latem-De Pinte
 • In het OCP:
  • Woensdag van 20u00 tot 23u00
  • Zondag van 20u00 tot 22u00
 • Gewoon komen en meespelen. Voor je begint wel ergens een bestuurslid zoeken en even melden dat je van de racketlon bent.
Tennis - TK De Pinte
 • Op de terreinen van TK De Pinte, wanneer er een terrein vrij is.
 • Gewoon een vrij terrein oplopen en spelen. Opmerkingen:
  • Als het clubhuis open is, even aanmelden en vragen waar je mag spelen.
  • Als er leden van de tennisclub aankomen, verlaat je het terrein.
 
Voilà, dat was het voor nu. De week voor het tornooi ontvangen alle deelnemers nog een mailtje met meer concrete info. Hop, je moest al aan het inschrijven zijn!
 
Sportieve (en natuurlijk ook vriendelijke) groeten,
 

Werkgroep Racketlon De Pinte