Speciaal voor wie geen Facebookaccount heeft en toch reacties wil posten op dit wekelijkse verslagje:

Dit weekend vond de 16de speeldag plaats. Ongeveer middenin de terugronde is het stilaan tijd om het degradatiespook te ontvluchten of, in geval van den D, de laatste rechte lijn in te gaan voor de titel.
Den A verkeerde duidelijk in het eerste geval met een rechtstreeks degradatieduel tegen Galmaarden A. Het werd een onvervalste thriller die in uiterst sportieve sfeer verliep. Den A had de quasi hele match een bonus van 2 punten voorsprong. In zijn laatste match speelde Piet een belle van 45 min, haalde een 10-5 achterstand op, maar was finaal niet bestand tegen 4 netballen in hetzelfde matchpunt. Het bleek de doodsteek voor den A, want ook Jan kon zijn laatste match in de belle niet winnen. 9-7 verlies, zodat den A blijft hangen op de voorlaatste plek.
Den B kwam zaterdag samen met C en D in actie in Sint-Niklaas. Het deed dat met een stevige ploeg, want Tim en Didier stonden opgesteld, samen met habitués Philippe en Kris. Den B haalde het met 10-6, maar moest daarvoor wel 6 belles spelen. Tim won er twee van en bleef zo met 4 op 4 foutloos. Den B kan door deze overwinning wat vrijer ademen en staat nu 8ste met 6 punten voorsprong op Gemo B.
De C speelde zijn match van de waarheid tegen 2de in de stand, Sint-Niklase E. Wist het te winnen, zette zijn reeks van 3 overwinningen op een rij verder en klopte her nadrukkelijk op de poort van de eindronde. Sint-Niklase bleek echter zowel op papier (D4, D6, E0, E2) als in de praktijk een verduiveld sterke tegenstander. De C deed wat het kon, maar ging finaal met 11-5 de boot in. Geen man overboord, het seizoen van de C was sowieso al geslaagd.
Den D kon Jonas strikken om voltallig te verschijnen tegen 5de in de stand, Sint-Niklase G. Anders dan in alle voorgaande matchen liep het voor den D deze keer niet van een leien dakje. Onze jongens waren erg dicht bij hun eerste puntenverlies van het seizoen, maar konden gelukkig nog rekenen op twee sterke kopmannen, Jörg won 4 matchen, Tars 3 om 7-9 te winnen. Den D handhaaft zo zijn voorsprong van 4 punten op naaste achtervolger met hetzelfde aantal matchen: Sterke Stut E. Zo blijft speeldag 20 met rode stip aangeduid in alle Pintse agenda's voor het duel om de titel van den D.
Onze E-ploeg trok naar Palaestra B. Hoe het hen daar verging, lezen jullie in het verslagje van Roger dat op onze website staat. Wat ik ervan onthoud: het was snikheet in het zaaltje en onze Frank speelde er het punt van de avond. Het mocht niet baten: onze E-ploeg moest met 12-4 het onderspit delven.
Den F trok naar Erembodegem F dat aantrad met E4, 2 x E6 en NG. Het kreeg versterking van het duo Ria en Luc. Vooral die eerste liet zich niet onbetuigd: Ria haalde 2 overwinningen binnen! Evenveel als kopman Wim.Ook Tyrone droeg zijn steentje bij tot het 11-5 verlies. Knap van ons Ria!
De jeugd tenslotte moest ook tegen Gent A de wet van de sterkste ondergaan. Remi, Mattis en Thorben konden geen wedstrijdje winnen tegen Mattias, Haroun en Kwinten (E4, 2xE6). Geen schande, deze jeugdploeg zou ook veel ploegen in 5de provinciale aftroeven. Kop op jongens, blijven onthouden dat jullie van dit soort wedstrijden ook veel opsteken.
Comments