Vrijdag trokken we met drie Pintse ploegen naar de Rooigemse arena. Toegang met covid safe ticket, anders geraakten we niet door de bar naar binnen.

Mijn ploeg, de E (de E, de E, de Ee …), had er geen goed oog in. Rooigem K staat eerste met 4 punten los van de tweede en ze spelen met E2 en E4. Onze opstelling bestond uit de wijze helft van de ploeg (Diederik, Felix, Frank en Roger). De wildere helft was aan het studeren (neem ik aan). De opdracht aan de ploeg was: één machtchke winnen zodat de eer gered was. Helaas! Mijn vraag was niet duidelijk genoeg want ze hadden begrepen dat ze één setje moesten winnen. Diederik en ik hebben nog een poging gedaan door een belle te verliezen. Maar het werd uiteindelijk 16-0 op ons doos; schaamtelijk. Toegegeven, de omstandigheden waren niet goed: het regende buiten, de CO2 meter stond constant rond de 945 en het was koud in de zaal. In totaal wonnen we wel 10 sets maar het bracht niet op. Wel toffe tegenstrever, met drie vrouwen in de ploeg. Gemeend proficiat met de uitslag.

Ondertussen had de D-ploeg – met gastoptreden van Kathleen – het ook knap lastig tegen Rooigem J (2 E0, E2 en E4). In de helft stond het er ook   8-0, maar daarna hebben Benny en David elk een match kunnen winnen tegen E0 Bjorn Lannoy. Tyrone hield het bij 3 sets en Kathleen bij 1 set. 14-2 is een zwaar verlies. Maar het geeft toch een beter gevoel dan onze uitslag.

En dan was er de F (4 x NG maar veel meer waard zoals we weten). Zij speelden tegen Rooigem M (3 E6 + NG). Tim De Cooman (770 Elo-punten, 83% overwinningen) bleek voor iedereen te sterk, zij het met een belle tegen Jeroen (!). Spannend verloop met een 5-3 achterstand in de helft. Maar die werd daarna opgehaald met een evenwichtige 8-8 eindstand. 3 overwinningen voor Pieter-Jan, 2 voor Jeroen en Willem (eentje in de belle tegen Sam Du Prez) en 1 voor kapitein Dennis. Goed gedaan, jongens.

Aangezien de bar niet meer open was konden we niet blijven hangen/napraten en zijn we covid safe naar huis gereden.

Comments
Jörg N
12/12/2021
20:01:57

Mooi verslag, Roger!
Hoed af, dat jij ondanks die zware pandoering toch nog de moed hebt gevonden om dit verslag te schrijven. Sterk!

Proficiat ook voor de F-ploeg en hun draw tegen een sterke tegenstander!

Diederik V
18/12/2021
15:10:23

Ondanks Corona, ondanks geen lokale nabeschouwing, ondanks temperatuur, regen, CO2, felle vloerkleur, flauwe tafelkleur en barse kou was het een aangename avond tegen een sterke en sympathieke tegenstander, alle eer aan een F om de Pintse eer te redden!!